Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ _News_Ζαχαροπλαστική–Αρτοποιία _News_Θεσσαλονίκη _News_Μαγειρική–Chef ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

ΑΚΜΙ GASTRONOMY FESTIVAL ’24: H μεγάλη γιορτή της Γαστρονομίας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

  • Άρθρα
  • ΑΚΜΙ GASTRONOMY FESTIVAL ’24: H μεγάλη γιορτή της Γαστρονομίας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

ΑΚΜΙ GASTRONOMY FESTIVAL ’24: H μεγάλη γιορτή της Γαστρονομίας επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη

Πιστό στο ετήσιο ραντεβού του, το κορυφαίο γαστρονομικό event της Θεσσαλονίκης «AKMI Gastronomy Festival» επιστρέφει στις βραβευμένες κουζίνες του «Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης», για ένα δημιουργικό διήμερο γεμάτο γευστικές εκπλήξεις, αφιερωμένο στη σύγχρονη σκηνή της γαστρονομίας, στις 4 & 5 Απριλίου.

2 μέρες, 15 καταξιωμένοι chefs και pastry chefs και 8 συναρπαστικά live cooking sessions, με δημιουργίες που ενθουσιάζουν τις αισθήσεις, εκλεκτές πρώτες ύλες και καινοτόμες τεχνικές από κάθε σημείο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη: από τη γευστική περιπλάνηση στην Ιαπωνία και τις ασιατικές επιρροές, έως το ιταλικό fusion, το λατινοαμερικάνικο street food, την comfort κουζίνα και τις μοναδικές γεύσεις της Μεσογείου.

Το Gastronomy Festival του ΙΕΚ ΑΚΜΗ απευθύνεται σε σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης, επαγγελματίες του χώρου, food bloggers & influencers αλλά και στους απανταχού λάτρεις της gourmet κουζίνας, στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος του Φεστιβάλ, που βαδίζει αισίως στην 7η διοργάνωσή του, παραμένει η ανάδειξη της γαστρονομικής μας παράδοσης, των εκλεκτών πρώτων υλών, των νέων τεχνικών και των διεθνών τάσεων.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • 10:00-12:00 – Δ.Τσανανάς & Η.Ασπρίδης –  Ασιατικές επιρροές (B Έτος, Αίθουσα: ΣΤ5)
  • 12:30-14:30 – Α.Αγγελούδης & Κ.Πηλιγκός – Γευστική Περιπλάνηση στην Ιαπωνία (A Έτος, Αίθουσα: ΣΤ5)
  • 15:00-17:00 – Σ.Σταμίδης & Α.Χατζής – Italian Fusion (B Έτος, Αίθουσα: ΣΤ5)
  • 15:00-17:00 – Α.Θεοδωράκης & Α.Πιπερτζής – Λατινοαμερικάνο Street Food (A Έτος, Αίθουσα: Δ4)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

  • 10:00-12:00 – Ι.Μπαχάρης & Σ.Ιωαννίδης – Comfort Menu Εστιατορίου (A Έτος, Αίθουσα: Δ4)
  • 10:00-12:00 – Α.Νικολαΐδης – Μοντέρνο Εστιατορικό μενού (B Έτος, Αίθουσα: ΣΤ5)
  • 10:00-12:00 – Λ.Παλαμαρούδας – Μεσογειακή κουζίνα (Α+B Έτος, Αμφιθέατρο)
  • 12:30-14:30 – Η.Μπλάνης, Η.Γκογκάκος & Π.Μουρατίδης – 6 Hands Set Menu (A+B Έτος, Αμφιθέατρο)

GALLERY