Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Η 1η Σχολή Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι γεγονός από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

  • Άρθρα
  • Η 1η Σχολή Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι γεγονός από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Η 1η Σχολή Ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα είναι γεγονός από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εξειδίκευσης, με το κύρος των εταιριών KOSMOCAR και DEKRA

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε αποκλειστική εκπαιδευτική συνεργασία με την KOSMOCAR Α.Ε., επίσημο εισαγωγέα στην Ελλάδα των αυτοκινήτων Volkswagen, Audi, Skoda και Bentley, εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Lamborghini, εισαγωγέα των μοτοσυκλετών Ducati σε Ελλάδα & Κύπρο, καθώς και πάροχο υπηρεσιών κινητικότητας με την Kosmoride (ηλεκτρικά ποδήλατα, scooters και nanocars), και τον γερμανικό κολοσσό DEKRA, τη μεγαλύτερη εταιρεία επιθεώρησης ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως, προσφέρει το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην Ελλάδα στη διαχείριση και το service ηλεκτροκίνητων οχημάτων

Η νέα εκπαιδευτική συνεργασία με το πρόγραμμα Μηχανικός Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων, έρχεται ως απάντηση στη συνεχώς αυξανόμενη χρήση Υβριδικών και Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων και τη ραγδαία ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως, στο πλαίσιο της οποίας η σωστή εκπαίδευση των μελλοντικών επαγγελματιών του κλάδου της αυτοκίνησης και της Μηχανοτρονικής αποκτά αποφασιστικό ρόλο.  

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης από έμπειρους τεχνικούς και ειδικούς στην ηλεκτροκίνηση της KOSMOCAR και της DEKRA, οι σπουδαστές της Σχολής Μηχανοτρονικής έχουν πρόσβαση τόσο σε εκπαιδευτικά ηλεκτρικά οχήματα, τεχνικό εξοπλισμό και εκπαιδευτικό Software τελευταίας γενιάς της KOSMOCAR, όσο και στο υπερσύγχρονο Τεχνικό Κέντρο της εταιρείας στη Μάνδρα Αττικής. Επιπλέον, εκπαιδεύονται μέσω του HiVo app, στην καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης της DEKRA, ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο που καλύπτει όλες τις εφαρμογές της Ηλεκτροκίνησης, ενώ με τη χρήση γυαλιών Εικονικής Πραγματικότητας, απολαμβάνουν την εμπειρία ασφαλούς περιήγησης στο εσωτερικό του ηλεκτρικού οχήματος και προσομοίωσης της πλήρους δομής και λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα. 

Ο κ. Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΑΚΜΗ ανέφερε:  
«Εγκαινιάζουμε μία πρωτοποριακή, μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία με δύο ηγέτιδες δυνάμεις στον χώρο του αυτοκινήτου, την KOSMOCAR και τη DEKRA, σε ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης που έρχεται να ενδυναμώσει τους σπουδαστές της Σχολής Μηχανοτρονικής. Οδηγούμε τις εξελίξεις στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, θέτοντας στον πυρήνα των προσπαθειών και της στρατηγικής μας τη διασύνδεση και τη συνεργασία με τα μεγαλύτερα brands και οργανισμούς. Προσβλέπουμε σε μία επιτυχημένη συνεργασία που θα εξελιχθεί περαιτέρω, είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει τους νέους». 

Ο κ. Γιάννης Εμιρζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της KOSMOCAR A.E., δήλωσε χαρακτηριστικά:  
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία με το ΙΕΚ ΑΚΜΗ – ηγέτιδα δύναμη στην εκπαίδευση – και την DEKRA. Από την πλευρά μας, θα συνεισφέρουμε με την τεράστια τεχνογνωσία του Group Volkswagen στην παροχή υπηρεσιών συντήρησης αυτοκινήτων, τόσο για συμβατικούς, όσο και για ηλεκτρικούς κινητήρες, όπως επίσης για την επισκευή και αποκατάσταση ζημιών. Θεωρούμε πολύ σημαντική τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, καθώς και το γεγονός ότι οι απόφοιτοι θα μπορούν να αποκτήσουν πρακτική εκπαίδευση και ενδεχομένως να απασχοληθούν μόνιμα στο δίκτυο συνεργατών της KOSMOCAR». 

Ακολούθως, ο Δρ. Σάββας Τζανής, Διευθύνων Σύμβουλος της DEKRA Hellas, ανέφερε:  
«Είναι μεγάλη μας χαρά που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με δύο ηγέτιδες εταιρείες. Η DEKRA έχει δημιουργήσει το πιο εξελιγμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, με το οποίο εκπαιδεύονται σήμερα μηχανικοί και στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών της αυτοκινητοβιομηχανίας. Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι πολύ τυχεροί που θα εκπαιδευτούν μέσα από ένα τέτοιο πρόγραμμα, το οποίο οδηγεί σε πιστοποίηση που λαμβάνουν από την ίδια την DEKRA. Πέραν των εξαιρετικών επαγγελματικών προοπτικών τους ως απόφοιτοι του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, θα μπορούν να διεκδικήσουν και ευκαιρίες εκτός Ελλάδος». 

Δίνοντας το στίγμα της αγοράς, ο γνωστός δημοσιογράφος, κ.Τάκης Πουρναράκης, Μηχανολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ και Τεχνικός Σύμβουλος της Σχολής Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δήλωσε: 
«Στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε συνεργασία με την KOSMOCAR, είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στους σπουδαστές Μηχανοτρονικής σε όλη την Ελλάδα εξειδικευμένα σεμινάρια για την Ηλεκτροκίνηση. Είναι δεδομένο πως η ανάπτυξή της θα δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια νέες ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας και, φυσικά, νέες ανάγκες εκπαίδευσης για τους Τεχνικούς Υψηλής Τάσης. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ αλλάζει τα δεδομένα στην επαγγελματική εκπαίδευση για άλλη μία φορά». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ KOSMOCAR 

Η KOSMOCAR είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Το 2020 συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ίδρυση της εταιρείας και την έναρξη της συνεργασίας της με την VOLKSWAGEN AG. Στη διάρκεια του πρώτου μισού αιώνα ζωής της, η KOSMOCAR θεμελίωσε την ανάπτυξή της με επίκεντρο πάντα τον πελάτη, εστιάζοντας και επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο εξελίσσει και εκπαιδεύει σε διαρκή βάση. Αξιοκρατία, υπευθυνότητα, συνέπεια, καινοτομία, σεβασμός στον πελάτη, τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους, είναι μερικές μόνο από τις αξίες στις οποίες έχει βασιστεί η επιτυχία της εταιρείας. Με τις ίδιες αρχές, τρεις σχεδόν γενιές ικανοποιημένων πελατών ως παρακαταθήκη και εμπειρία άνω των 50 χρόνων, η KOSMOCAR φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο και στη νέα εποχή μετεξέλιξης της μετακίνησης, με τεχνολογίες όπως η ηλεκτροκίνηση και καθιερώνοντας την μικροκινητικότητα στις πόλεις με την Kosmoride (χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων, scooters, nanocars). Δημιουργώντας στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς του δημόσιου & ιδιωτικού τομέα και αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες κινητικότητας, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το έργο “Αστυπάλαια: έξυπνο & αειφόρο νησί”, η KOSMOCAR συνεχίζει να πρωτοστατεί, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή έξυπνων, καθαρών και προσβάσιμων μεταφορών. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ DEKRA 

Η DEKRA ιδρύθηκε πριν από περίπου 100 χρόνια, το 1925 στο Βερολίνο της Γερμανίας και είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία ελέγχου οχημάτων στον κόσμο με παρουσία σε 60 χώρες και στις 5 Ηπείρους.  Το 2022, η DEKRA επιθεώρησε περισσότερα από 27.000.000 αυτοκίνητα είχε έσοδα 3,7 δισεκατομμύρια ευρώ και περισσότερους από 48.000 υπαλλήλους.  

Στην Ελλάδα, η DEKRA, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επιθεωρήσεων αυτοκινήτων, ενώ έχει μπει δυναμικά στον χώρο της ηλεκτροκίνησης, προσφέροντας την αντίστοιχη εκπαίδευση, επιθεώρηση και πιστοποίηση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και έλεγχο της μπαταρίας ηλεκτρικών οχημάτων με μία καινοτόμα συσκευή, πατέντα της DEKRA. 

GALLERY