Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_Sports_Management _News_Αθλητική_Δημοσιογραφία _News_ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ_ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ _News_Προπονητική ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

To IEK ΑΚΜΗ στο πλευρό των Ελλήνων Ολυμπιονικών μέχρι το 2024

  • Άρθρα
  • To IEK ΑΚΜΗ στο πλευρό των Ελλήνων Ολυμπιονικών μέχρι το 2024

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ στο πλευρό των Ελλήνων Ολυμπιονικών μέχρι το 2024

Την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2024 επικύρωσαν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ και ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στo κεντρικό campus του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, παρουσία του Αντιπροέδρου του Ομίλου, κ. Βαγγέλη Ροδόπουλου και της Προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών κ. Βούλας Ζυγούρη.

Ο μεγαλύτερος ιδιωτικός Εκπαιδευτικός Οργανισμός στην Ελλάδα θα υποστηρίξει ως Αποκλειστικός Υποστηρικτής Εκπαίδευσης τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών (ΣΕΟ) σχεδιάζοντας και υλοποιώντας από κοινού ένα πολύπλευρο πλάνο καινοτόμων δράσεων με την ενεργή συμμετοχή της φοιτητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Σε αυτό περιλαμβάνονται δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια με εισηγητές καταξιωμένα ονόματα από τον χώρο του Αθλητισμού, της Προπονητικής και των Επιστημών Υγείας. Επίσης, μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας δίνεται η δυνατότητα σε Έλληνες Ολυμπιονίκες να σπουδάσουν στο υψηλότερο επίπεδο με Υποτροφία προωθώντας το μήνυμα του dual career – αποκτώντας τις δεξιότητες και τα απαραίτητα εφόδια ώστε να εξελιχθούν στο αντικείμενο που θα επιλέξουν να σπουδάσουν πέραν του αθλητισμού.

Σε δήλωσή του ο κ. Βαγγέλης Ροδόπουλος ανέφερε: «Στους Έλληνες Ολυμπιονίκες τιμούμε την ψυχική δύναμη, την αφοσίωση, την αδιάκοπη προσπάθεια. Σε μία από τις σημαντικότερες συνεργασίες του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Οργανισμού μας, θέτουμε ως στόχο τον σχεδιασμό πρωτότυπων δράσεων που θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν, εμπλέκοντας δημιουργικά τη μεγάλη σπουδαστική και ακαδημαϊκή μας κοινότητα. Ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε τους νέους μας Ολυμπιονίκες υποτρόφους, εξασφαλίζοντας γι’ αυτούς την καλύτερη εμπειρία φοίτησης».

Από την πλευράς της, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών δήλωσε: «Ανανεώνουμε σήμερα τη συνεργασία μας με τον Εκπαιδευτικό Όμιλο Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ, για ακόμα 2 χρόνια, θέτοντας ως στόχο τον προγραμματισμό ενός πλάνου ενεργειών Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης. Η επέκταση της δυναμικής συνεργασίας θα έχει στόχο την προαγωγή του Ολυμπισμού, του αθλητισμού, του Πολιτισμού, της υγείας αλλά το σημαντικότερο είναι το γεγονός ότι οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους Ολυμπιονίκες με τους οποίους θα μοιραστούν πολύτιμες εμπειρίες που απέκτησαν μέσα από τον αθλητισμό σε Ολυμπιακό επίπεδο».

Στον πυρήνα της φιλοσοφίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου Μητροπολιτικό – ΑΚΜΗ εμπεριέχεται ως βασική αρχή η «επιστροφή» της επιτυχίας στην κοινωνία με εγνωσμένο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο μέσα από την ενεργοποίηση καινοτόμων δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Στα 30 χρόνια της λειτουργίας του, ο Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών έχει επιδείξει πλούσια αθλητική, κοινωνική και πολιτιστική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παρέχει αρωγή και στήριξη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ενώ παράλληλα προωθεί τον εθελοντισμό μέσω μιας σειράς ειδικών προγραμμάτων και εκδηλώσεων.

GALLERY