Κατηγορίες
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ Σεμινάρια ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΡΗΤΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΡΟΔΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ Χωρίς κατηγορία

SEMINAR Street Food Evolution | École Ducasse

SEMINARStreet Food
Evolution

SEMINARStreet Food
Evolution

Η Ανώτερη Σχολή ΑΚΜΗ και η Gastronomy Essentials παρουσιάζουν ένα σύγχρονο διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη δημιουργική εξέλιξη του Street Food, σε συνεργασία με την παγκοσμίου φήμης École Ducasse. Με εισηγητή Chef από την εκπαιδευτική ομάδα της σχολής, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις νέες τάσεις, τις τεχνικές και τις γευστικές προσεγγίσεις που διαμορφώνουν το σύγχρονο Street Food, τόσο σε διεθνές όσο και σε ελληνικό επίπεδο.

Το Street Food δεν αποτελεί πλέον απλώς μια γρήγορη λύση· είναι μια από τις πιο δυναμικές και δημιουργικές εκφράσεις της σύγχρονης κουζίνας. Από το comfort food μέχρι τα casual gourmet concepts, οι επαγγελματίες καλούνται σήμερα να προσφέρουν πιάτα με ταυτότητα, ένταση γεύσης, σωστή τεχνική και άρτια παρουσίαση. Σε αυτό το διήμερο, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς η φιλοσοφία της Ecole Ducasse αναβαθμίζει το street food σε μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, αποτελώντας ιδανικό εργαλείο για όσους θέλουν να εξελίξουν τα μενού και τις επιχειρήσεις τους.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2026, 10:00–16:00
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, 10:00–16:00
Εισηγητής
Chef Julian Mercier, École Ducasse
INFO - ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Συμμετοχές Σπουδαστών ΣΑΕΚ ΑΚΜΗ: Τομεάρχες Γαστρονομίας
Συμμετοχές Επαγγελματιών: κ. Χάρης Χαραλαμπίδης (6972444820)
Διάρκεια
2 Ημέρες
Διεξαγωγή
THE MET HΟTEL - 26ης Οκτωβρίου 48, 546 27 Θεσσαλονίκη

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

• Συνταγές εμπνευσμένες από τις νέες τάσεις στο gourmet & δημιουργικό street food
• Επαναπροσδιορισμός εμβληματικών street food από την Ελλάδα & όλο τον κόσμο
• Συνδυασμός παράδοσης & τεχνολογίας, με σύγχρονες μαγειρικές & τεχνικές παρουσίασης
• Δημιουργία καινοτόμων, casual συνταγών με έντονη γεύση & μοντέρνα αισθητική
• Αποδοτικές μέθοδοι παραγωγής προσαρμοσμένες σε κουζίνες υψηλού όγκου & γρήγορης ροής
• Ενσωμάτωση τοπικών, υγιεινών & βιώσιμων υλικών σε σύγχρονες παρασκευές
• Σχεδιασμός trendy street food concepts που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του σημερινού καταναλωτή

ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ:

  • Μάγειρες, Chefs, Sous Chefs, Casual Dining Chefs
  • Επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε comfort food, modern casual & fast-food casual επιχειρήσεις
  • Ιδιοκτήτες & F&B Managers που επιθυμούν να εξελίξουν τα μενού τους με σύγχρονες street food προσεγγίσεις

/seminar-street-food-evolution/