Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_Βοηθός_Ακτινολόγου _News_Διατροφολογία _News_Εργοθεραπεία _News_Μαιευτική_Βοηθός _News_Μικροβιολογία _News_Νοσηλευτική _News_ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΑ_ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ _News_Φαρμακείου/Φαρμακολογία _News_Φυσικοθεραπεία ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Σεμινάριο Ναυαγοσωστικής σε συνεργασία με την GEP LifeguardAcademy

  • Άρθρα
  • Σεμινάριο Ναυαγοσωστικής σε συνεργασία με την GEP LifeguardAcademy

Σεμινάριο Ναυαγοσωστικής σε συνεργασία με την GEP Lifeguard Academy

Οι σπουδαστές του Τομέα Υγείας του Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαδραστικό σεμινάριο Ναυαγοσωστικής σε συνεργασία με την GEP Lifeguard Academy, μέλος της GEP Group, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών Yγείας και Aσφάλειας της Eργασίας στην Ελλάδα. 

Η εισήγηση περιελάμβανε λεπτομερή αναφορά στα συνηθέστερα περιστατικά κινδύνου που καλείται να αντιμετωπίσει ένας επαγγελματίας ναυαγοσώστης, από τον εντοπισμό του θύματος, τη μεταφορά του μέχρι την ακτή και την παροχή των πρώτων βοηθειών. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες εξοικειώθηκαν με τη χρήση του εξοπλισμού, παίρνοντας μέρος σε μια διαδικασία προσομοίωσης πνιγμού, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή του GEP Group. 

Οι σπουδαστές παρακολούθησαν demonstration ορθής χρήσης σωσιβίου και ναυαγοσωστικής σανίδας, καθώς και διαχείρισης φαρμακευτικών σκευασμάτων και εφαρμογής τους στον τραυματία.  

Στόχος του σεμιναρίου ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές αρχές διατήρησης υψηλού επιπέδου υγείας και ασφάλειας σε κάθε τύπου αθλητική εγκατάσταση, συμβάλλοντας έτσι, ως επαγγελματίες, στη μείωση των ατυχημάτων και στην άμεση παροχή βοήθειας στους κολυμβητές και τους λουόμενους που βρίσκονται σε κίνδυνο. 

GALLERY