Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_Αθήνα _News_Κομμωτική _News_Μακιγιάζ _News_ΜΟΔΑ_ΚΑΙ_ΟΜΟΡΦΙΑ _News_Σχέδιο_Μόδας ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

TIME TRAVELLERS: To AKMI Fashion Show επιστρέφει με αέρα νοσταλγίας!

  • Άρθρα
  • TIME TRAVELLERS: To AKMI Fashion Show επιστρέφει με αέρα νοσταλγίας!

AKMI FASHION SHOW ’22: Με έμπνευση από το παρελθόν «έρχεται» στο πιο εμβληματικό κτίριο της πόλης

Η Fashion Academy του Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης οργανώνει για πρώτη φορά μετά την πανδημία ένα show που θα γίνει talk of the town, υπό τον τίτλο: Time Travellers: Redefining Stereotypes in Fashion”, συνεχίζοντας την παράδοση προηγούμενων ετών! Εντυπωσιακές δημιουργίες με 80’s & 90’s επιρροές, ατμόσφαιρα που δημιουργεί μυστήριο και special guests στον ιστορικό χώρο του ξενοδοχείου «Μπάγκειον», που αποπνέει μποέμ αισθητική, «έρχονται» στις 30 Νοεμβρίου.

Στο catwalk που θα διαμορφωθεί στο κεντρικό αίθριο του ξενοδοχείου «Μπάγκειον», θα παρουσιαστούν περισσότερες από 35 avant-garde δημιουργίες σπουδαστών, που κάνουν “blend” τον πλουραλισμό των 80’s με το δυναμισμό, την τολμηρή διάθεση και τις oversized γραμμές των 90’s.

Παράλληλα με το fashion show θα πραγματοποιηθούν special activations, με το γνωστό φωτογράφο και καθηγητή Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Πάνο Γιαννακόπουλο, να αναθέτει στους σπουδαστές ένα μοναδικό challenge! Στο show, μεταξύ των main outfits  θα γίνει και παρουσίαση μίας mini collection που οι σπουδαστές Fashion Design σχεδίασαν αποκλειστικά για τo ελληνικό brand No Thinkin’, με founder τη Μιρκέτα Βιδάλη.

Ένα ξεχωριστό section του show θα είναι αφιερωμένο στην παρουσίαση των εντυπωσιακών outfits που φιλοτέχνησαν οι σπουδαστές Fashion Design, τα οποία αντικατοπτρίζουν το στιλ της περιόδου των Επαναστάσεων, όπως αυτό αποτυπώθηκε στα εικαστικά έργα της εποχής. Το project τέθηκε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»!

Στο fashion event θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, ο διεθνής designer και επικεφαλής του προγράμματος της Σχολής Μόδας, Βρεττός Βρεττάκος, ο teacher ambassador του Photography School Δημήτρης Σκουλός, καθώς και ο γνωστός beauty and hair expert, Παντελής Τουτουντζής.

Το hair styling των μοντέλων θα πραγματοποιηθεί με προϊόντα L’Oréal Paris Elnett και θα δοθεί ένταση στο χρώμα με την προσωρινή βαφή μαλλιών L’Oréal Paris Magic Retouch, ενώ το make up θα υποστηρίξουν χορηγικά η L’Oréal Paris και η NYX Cosmetics. Τα premium κοσμήματα που θα ολοκληρώσουν τα looks πρόκειται να διατεθούν από το ελληνικό και ανερχόμενο brand NBROS Jewels. Το lightening design έχουν αναλάβει οι εταιρείες ηλεκτρολογικού εξοπλισμού BARIS LIGHT και Electrica Domus, καθώς και η κατασκευαστική εταιρεία IP Constructions, ενώ οι καλεσμένοι θα απολαύσουν δροσερά Gin & Tonics, από το Bombay Sapphire, το premium gin που ξεκλειδώνει τη δημιουργικότητα και μας προτρέπει να ανακαλύψουμε την creative πλευρά των πραγμάτων.

Λίγα λόγια για το ιστορικό ξενοδοχείο «Μπάγκειον»:

Η ανέγερση του νεοκλασικού κτιρίου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πλατείας Ομονοίας, πραγματοποιήθηκε τη δεκαετία του 1890 υπό το σχεδιασμό του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνστ Τσίλλερ. Το υπόγειο του Ξενοδοχείου λειτούργησε ως καφενείο, φιλοξενώντας όλη την μποέμ κοινωνία της Αθήνας, με τους Γιάννη Ρίτσο, Κώστα Βάρναλη και Γιάννη Τσαρούχη να είναι συχνοί θαμώνες. Η έναρξη της λειτουργίας του σιδηροδρομικού σταθμού το 1930 συνδυάστηκε με την άνθιση της πολιτιστικής ζωής της περιοχής, η οποία προσωρινά επηρέασε θετικά και τη λειτουργία του ξενοδοχείου, το οποίο δυστυχώς το 1969 απέκτησε φθίνουσα πορεία. Η ιστορία του, η καλλιτεχνική αύρα του και η ξεχωριστή αρχιτεκτονική του παρέμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο, με το ξενοδοχείο τα τελευταία χρόνια να φιλοξενεί την Μπιενάλε της Αθήνας, θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικά γυρίσματα.

Πολλά υποσχόμενοι σχεδιαστές, μοντέλα-characters και outfits που θα μας κάνουν να «ταξιδέψουμε» στο χωροχρόνο της Μόδας θα κάνουν την εμφάνισή τους στο catwalk του εντυπωσιακού “Hotel Bageion”. Ένα ατμοσφαιρικό fashion show, γεμάτο μυστήριο… is about to happen!

GALLERY