Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΜΟΔΑ_ΚΑΙ_ΟΜΟΡΦΙΑ _News_Σχέδιο_Μόδας ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

“Έκρηξη” δημιουργικότητας και νοσταλγίας στο grand event του ΑΚΜΙ Fashion School

  • Άρθρα
  • “Έκρηξη” δημιουργικότητας και νοσταλγίας στο grand event του ΑΚΜΙ Fashion School

Το grand event της Σχολής Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ «έκρυβε» δημιουργικότητα και ένα fashion rewind στο παρελθόν

Το show-θεσμός στις Σπουδές Μόδας επέστρεψε, με τις ξεχωριστές δημιουργίες των αποφοίτων του Πιο Καινοτόμου ΙΕΚ της Ευρώπης να εντυπωσιάζουν στο catwalk!

Η AKMI Fashion Academy με έμπνευση από τα –όχι και τόσο- μακρινά ‘80s και ‘90s, τη disco διάθεση, τις oversized γραμμές και τις έντονες βάτες, μετέφερε στο αίθριο του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μπάγκειον» vintage vibes, μέσα από την collection “Time Travellers”. 

Υπό την καθοδήγηση του διεθνούς designer και επικεφαλής της Σχολής Μόδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Βρεττού Βρεττάκου και των καθηγητών τους, οι designers φιλοτέχνησαν μοναδικά outfits, προσέχοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκε ο γνωστός φωτογράφος Δημήτρης Σκουλός, ο νικητής του GNTM Ηρακλής Τζουζίνοφ, ο make up & hair expert Παντελής Τουτουντζής, ο commercial photographer Πάνος Γιαννακόπουλος, ο σχεδιαστής Στέφανος Ζαούσης, η beauty coach Έλενα Χατζηνικολίδου και η founder της No Thinkin Μιρκέτα Βιδάλη.  

Στο διατμηματικό αυτό project, το crew των συντελεστών, που αποτελείτο από 15 σχεδιαστές, 19 make up artists, 16 hairstylists, 9 στυλίστες, 20 μοντέλα και μία επίλεκτη ομάδα σπουδαστών Φωτογραφίας, βίωσαν τον παλμό, την ένταση και την αγωνία, από τα backstages μέχρι την ολοκλήρωση των εμφανίσεων στο catwalk, αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία στη διεξαγωγή ενός real life fashion show υψηλών προδιαγραφών. 

Στα highlights του show ήταν η παρουσίαση των επετειακών συνόλων που φιλοτέχνησαν οι σπουδαστές Fashion Design, τα οποία αντικατοπτρίζουν το στιλ της περιόδου των Επαναστάσεων, όπως αυτό αποτυπώθηκε στα εικαστικά έργα της εποχής. Το project τέθηκε υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»! 

Τα make up και το hair stylings των μοντέλων πραγματοποιήθηκαν με προϊόντα L’Oréal Paris και NYX Cosmetics. Ο εντυπωσιακός φωτισμός που δημιουργούσε μια ατμόσφαιρα… μυστηρίου, διαμορφώθηκε ειδικά για το show από τις εταιρείες BARIS LIGHT, Electrica Domus και IP Constructions, ενώ καλεσμένοι, σχεδιαστές και beauty crew απόλαυσαν Gin & Tonics από την Bombay Sapphire, ενώ τα outfits ολοκλήρωσαν τα χειροποίητα κοσμήματα της εταιρείας NBROS Jewels. 

Η AKMI Fashion Academy ανανεώνει το ραντεβού της με το λαμπερό κόσμο της Μόδας στο τέλος της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, με τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την έμπνευση της next designers’ GEN να παραμένουν σταθερές αξίες και να αποτελούν βασικά elements που δεν βγαίνουν ποτέ out of fashion! 

GALLERY