Κατηγορίες
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ & ΜΜΕ ΙΕΚ ΑΚΜΗ Αθήνα ΝΕΑ

Debate με προσκεκλημένο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο

Η Μαρία Σάκκαρη στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

 

  • Άρθρα
  • Debate με προσκεκλημένο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο

Δυναμική εκκίνηση του θεσμού DEBATES από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ με προσκεκλημένο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην Αθήνα, το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας εγκαινίασε με τον πιο δυναμικό τρόπο για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τον θεσμό των DEBATES, με προσκεκλημένο τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Οι σπουδαστές Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να υποβάλουν πλήθος ερωτημάτων στον κύριο Τζανακόπουλο. Η συζήτηση κινήθηκε γύρω από έναν ευρύ θεματικό άξονα, που άγγιξε «καυτά» ζητήματα της ελληνικής πραγματικότητας, από την οικονομία την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την εξωτερική πολιτική μέχρι τον ρόλο των ΜΜΕ και τη λειτουργία των new media. Τη συζήτηση συντόνισε ο επικεφαλής του Τομέα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Νίκος Χατζηνικολάου.

Κατά τη διάρκεια τoυ debate, ο υπουργός έδωσε τις δικές του συμβουλές στους επαγγελματίες δημοσιογράφους του μέλλοντος: «Ως μελλοντικοί δημοσιογράφοι, πρέπει να διαβάζετε πολύ. Θα πρέπει να επιλέξετε μία εφημερίδα, την οποία θα αγοράζετε καθημερινά, όποια εσείς θεωρείτε ότι σας εκφράζει, και να διαβάζετε αυτήν τη μία εφημερίδα ανελλιπώς. Η πρωινή ανάγνωση της εφημερίδας αντικαθιστά την πρωινή προσευχή, για όποιον επιθυμεί να γίνει δημοσιογράφος […] Δεν πρέπει να υποτιμάτε καθόλου την τεχνική όψη των πραγμάτων. Για να μπορέσετε να κατανοήσετε τις εξελίξεις, χρειάζεται να εντρυφήσετε σε τεχνικές γνώσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η οικονομία, η πολιτική, κ.ό.κ. Για τους δημοσιογράφους αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμο!»

Σε ερώτημα σπουδαστή σχετικά με το πρόβλημα του “Brain Drain” και την ανεργία των νέων στη χώρα, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε : «Η ανεργία μαστίζει τους νέους σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό Νότο και δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής οικονομίας. Την τελευταία δεκαετία της κρίσης, η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε σημαντικά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι συνθήκες που βιώνουν οι νέοι σήμερα. Ειδικότερα, η ανεργία των νέων χρειάζεται μία σειρά από δράσεις, προκειμένου να καταπολεμηθεί, όπως η επαγγελματική κατάρτιση και η διαρκής μελέτη των πραγματικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας.»

Το DEBATE ολοκληρώθηκε με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και ειδικότερα με τα ελληνοτουρκικά και το θέμα της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια με τον κ. Τζανακόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά μετά από ερώτημα σπουδαστή:  «Όταν η Τουρκία απειλεί με χρήση βίας παραβιάζει ευθέως το Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα ανακοίνωσε τον Ιούνιο πως προτίθεται να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 στα 12 μίλια στο Ιόνιο, που θα ακολουθηθεί από μια σειρά από άλλες επεκτάσεις. Η κίνηση αυτή οδηγεί σε μια ρητορική λεκτικής επιθετικότητας. Αυτή είναι μια αναμενόμενη και πάγια πρακτική της Τουρκίας που εφαρμόζει για να αποφεύγει ζητήματα που στη γεωπολιτική σκακιέρα δεν τη συμφέρουν. Την παρούσα χρονική στιγμή, η Τουρκία είναι εξαιρετικά απομονωμένη, ειδικά μετά την επίθεση στο Αφρίν και την ένταση στη σχέση της με την ΕΕ και τις ΗΠΑ.» Ο θεσμός των DEBATES θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, με νέους κύκλους συζητήσεων και σημαντικούς προσκεκλημένους του τομέα Δημοσιογραφίας, από τον χώρο της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας του πολιτισμού, κ.ά.

 

GALLERY