Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

To IEK AKMH στην 1η του κοινωνική δράση στη Χαλκίδα

  • Άρθρα
  • To IEK AKMH στην 1η του κοινωνική δράση στη Χαλκίδα

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην 1η του κοινωνική δράση στη Χαλκίδα!

Οι σπουδαστές Παιδαγωγικών και Εργοθεραπείας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, συμμετείχαν ως εθελοντές στη μεγάλη γιορτή που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλκιδέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Το Νο1 ΙΕΚ στην Ελλάδα σηματοδοτεί έτσι την παρουσία του σε ανάλογες ενέργειες με κοινωνική διάσταση, που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Η ΑΚΜΗ Volunteering Team πλαισίωσε τις ενέργειες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού Χαλκίδας, συμβάλλοντας στη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δράσεων της ημέρας. Οι σπουδαστές Παιδαγωγικών, με θετική διάθεση και χαμόγελο βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά, ενώ συμμετείχαν και στο bazaar, που πραγματοποιήθηκε με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των σχολείων.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα, αφού ευχαρίστησε τους εταίρους της διοργάνωσης, κάνοντας ξεχωριστή μνεία στην ομάδα του  ΙΕΚ ΑΚΜΗ, μίλησε με συγκινητικά λόγια για την σημαντική  αυτή ημέρα. Συγκεκριμένα, είπε: «Σήμερα είναι μια ημέρα αγάπης και γιορτής. Μια γιορτή για να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν υπάρχει διαφορετικότητα, αλλά μόνο ισότητα».

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ συνεχίζει να δίνει ηχηρό παρόν σε κάθε πρόσκληση συμμετοχής σε ενέργειες που φέρουν ισχυρό κοινωνικό και ανθρωπιστικό αποτύπωμα, με τους σπουδαστές του να έχουν πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ είναι μόνο η αρχή για το μεγαλύτερο ΙΕΚ και στη Χαλκίδα, με την ΑΚΜΗ Volunteering Team να έχει σαν στόχο να συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά σε κάθε ανάλογη δράση που θα ακολουθήσει τη νέα χρονιά.