Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_3D_Animation _News_Γραφιστική _News_Διακόσμηση _News_Δομικών_Έργων _News_ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ_ΤΕΧΝΕΣ _News_Σκιτσογραφία _News_Φωτογραφία ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχεδιάζουν το επετειακό logo

  • Άρθρα
  • Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχεδιάζουν το επετειακό logo

Οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ σχεδιάζουν το επετειακό logo της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας

Οι σπουδαστές Γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ ανταποκρίθηκαν δημιουργικά στην τιμητική πρόκληση της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας (Ε.Φ.Ε.), για το σχεδιασμό του επετειακού λογοτύπου της συμπλήρωσης 70 χρόνων από τη δημιουργία της.

Η τελετή ανάδειξης των νικητήριων προτάσεων πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, παρουσία του πρόεδρου της Ε.Φ.Ε., κ. Κυριάκου Κόκκου, του Αντιπροέδρου και Γενικού Διευθυντή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ κκ. Βαγγέλη Ροδόπουλου και Στέφανου Τσίμπη και σπουδαστών και καθηγητών του Τομέα Art & Design.

Η νικητήρια πρόταση λογοτύπησης που επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή της Ε.Φ.Ε. ανήκει στη δευτεροετή σπουδάστρια γραφιστικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Κωνσταντίνα Κουτσουπάκη. Το νέο επετειακό λογότυπο θα ενσωματωθεί στο σύνολο των προωθητικών ενεργειών της Ε.Φ.Ε., σε εγχώριες και διεθνείς  διοργανώσεις. Στην πρώτη τριάδα λογοτύπων που διακρίθηκαν, συγκαταλέγονται οι προτάσεις των σπουδαστών Κλάιντι Πλάκα και Ευανθίας Τριανταφύλλου, αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η επιτροπή εντυπωσιάστηκε με το σύνολο των προτάσεων που υποβλήθηκαν.

Για ακόμα μία φορά, αποδεικνύεται ότι οι κορυφαίοι οργανισμοί της χώρας,  αναγνωρίζοντας το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο που πραγματοποιείται εντός των σπουδαστικών αιθουσών του Νο1 ΙΕΚ στην Ελλάδα, δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στους σπουδαστές του, αναθέτοντας projects, μεγάλης κλίμακας.

Λίγα λόγια για την Ε.Φ.Ε.

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία είναι το παλαιότερο φωτογραφικό σωματείο στην Ελλάδα, με την ίδρυσή του να τοποθετείται στο 1952. Με έδρα την Αθήνα και παρουσία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, στόχος του είναι η ανάδειξη της καλλιτεχνικής φωτογραφίας, διοργανώνοντας εργαστήρια, διαλέξεις και εκθέσεις.  Από το 1954 είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP), ενώ από το 2005 συγκαταλέγεται στην ιδρυτική ομάδα του Photo Festival Union.

GALLERY

00:00
00:00