- Άρθρα
- Γαστρονομική «συμμαχία» στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά!
Γαστρονομική «συμμαχία» στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά!
Ένα μοναδικό γαστρονομικό synergy ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη Σχολή Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά! Δύο κορυφαίοι –και βραβευμένοι- chefs, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, που μετρά στην κατοχή του Bραβείο Ελληνικής Κουζίνας και Χρυσό Σκούφο, και ο Jerome Serres, που έχει αποσπάσει την κορυφαία γαστρονομική διάκριση, κερδίζοντας αστέρι Michelin, συνδύασαν ελληνικές και γαλλικές επιρροές σε ένα premium σεμινάριο που «ανέμειξε» δημιουργικά τη γευστική παράδοση των δύο χωρών.
Οι δυο τους, υποδέχθηκαν τους σπουδαστές Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στις βραβευμένες, επαγγελματικές εγκαταστάσεις της Σχολής στον Πειραιά, για να συνδυάσουν ποιοτικές πρώτες ύλες και ταλέντο, δημιουργώντας πρωτότυπες γεύσεις. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δοκιμάσουν το αποτέλεσμα, αλλά και να εμπλακούν στις διαδικασίες παρασκευής, υπό την καθοδήγηση δύο αναγνωρισμένων mentors.
To «Πιο Καινοτόμο ΙΕΚ της Ευρώπης» έχει φέρει στην πρώτη γραμμή της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη βιωματική εκμάθηση, διοργανώνοντας masterclasses και workshops με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες διεθνούς αναγνώρισης και κύρους, που μεταφέρουν στα εργαστήρια του ΙΕΚ ΑΚΜΗ την εμπειρία, τις γνώσεις και τις πραγματικές συνθήκες της αγοράς.
GALLERY




