Ξενοδοχειακά

ΣΧΟΛΗΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

ΣΧΟΛΗΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Γίνε Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Τα Ξενοδοχειακά αντικατοπτρίζουν την ισχυρή ανάπτυξη της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας την τελευταία δεκαετία, η οποία με τη σειρά της έχει φέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο των κυριότερων ευρωπαϊκών και παγκόσμιων τουριστικών προορισμών. Η ανάγκη για καταρτισμένους επαγγελματίες με εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες, που θα παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, είναι επιτακτική.

Οι  Ξενοδοχειακές σπουδές στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ ακολουθούν τις τελευταίες διεθνείς προδιαγραφές στον κλάδο της Φιλοξενίας. Ο Τεχνικός Τουριστικός Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας αποκτά πρακτική εκπαίδευση σε πρότυπες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, με πλήρως εξοπλισμένους τύπους δωματίων ξενοδοχείου, σύγχρονη πληροφοριακά Reception και Fine Dining εστιατόρια που λειτουργούν εντός της σχολής.

H αποκλειστική συνεργασία με την Ecole hôtelière de Lausanne-EHL, τη Νο1 Ελβετική Σχολή Ξενοδοχειακών στον κόσμο, και η πρόσβαση σε ένα δίκτυο 2.000 ξενοδοχείων και εστιατορίων, καθιστούν τη σχολή Ξενοδοχειακών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ την πληρέστερη εκπαιδευτική πρόταση στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα σπουδών πλαισιώνουν με σεμινάρια αιχμής καταξιωμένοι Hotel και F&B Managers, Προϊστάμενοι Οροφοκομίας, Οινολόγοι, Βartenders κ.ά.

ΓΙΑΤΙ ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Σπουδάζοντας Ξενοδοχειακά  στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, απολαμβάνεις μοναδικά προνόμια:

 • Έχεις πρόσβαση σε ένα ισχυρό δίκτυο που ξεπερνά τα 2.500 ξενοδοχεία και εστιατόρια, με τα οποία η Σχολή διατηρεί σταθερές συνεργασίες.
 • Στον ετήσιο θεσμό των Career Days, κορυφαίοι ξενοδοχειακοί όμιλοι και τουριστικές επιχειρήσεις αναζητούν τα στελέχη τους ανάμεσα στους αποφοίτους της Σχολής Ξενοδοχειακών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.
 • Αποκλειστική συνεργασία με την Ecole hôtelière de Lausanne – EHL, τη Νο 1 Σχολή στα Ξενοδοχειακά παγκοσμίως, σύμφωνα με το διεθνή πίνακα κατάταξης Πανεπιστημίων για το 2020 (QS World University Rankings), που οδηγεί σε διεθνώς αναγνωρισμένο Ελβετικό Δίπλωμα.
 • Αποκλειστική συνεργασία με την American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], κορυφαίο Αμερικανικό Ινστιτούτο Τουριστικής Εκπαίδευσης, που οδηγεί στην απόκτηση διεθνών πιστοποιήσεων στη Φιλοξενία.
 • Εκπαιδεύεσαι ως Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας σε ολοκληρωμένες δομές εξομοίωσης επαγγελματικών ξενοδοχειακών χώρων, που περιλαμβάνουν πλήρως εξοπλισμένα εστιατόρια (boarding restaurants) και hotel rooms, εντός της σχολής, στα πρότυπα των μεγαλύτερων Σχολών Τουρισμού της Ελβετίας.
 • Εκπαιδεύεσαι από καταξιωμένους F&B Managers, Υπεύθυνους Οροφοκομίας, Οινολόγους και Bartenders και εξασκείσαι δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της Γαστρονομίας – ιδιοκτήτες κορυφαίων εστιατορίων, με τους οποίους συνεργάζεται αποκλειστικά η Σχολή (Σωτήρη Κοντιζά, Πάνο Ιωαννίδη, Γιάννη Μπαξεβάνη, Βασίλη Μουρατίδη κ.ά.)
 • Εξειδικεύεσαι στη χρήση κορυφαίων λογισμικών για ξενοδοχειακές μονάδες (Fidelio, Protel, Ermis, Opera κ.ά.).
 • Συμμετέχεις σε πρωτοποριακά διατμηματικά εκπαιδευτικά projects, όπως το POP-UP RESTAURANT με το chef Σωτήρη Κοντιζά, όπου ζεις την εμπειρία διαχείρισης ενός πραγματικού εστιατορίου σε κανονικές συνθήκες service. Στελεχώνεις ως επίλεκτο προσωπικό κορυφαίες εκδηλώσεις του ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΥ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ κ.ά.
 • Έρχεσαι σε επαφή με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια στις Ημέρες Καριέρας Τουρισμού, που διοργανώνει κάθε χρόνο η Σχολή.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Η Ξενοδοχειακή Σχολή του ΙΕΚ ΑΚΜΗ διαθέτει ασυναγώνιστα Hospitality Labs, τα οποία είναι πολυτελώς εξοπλισμένα και λειτουργούν με πρότυπο ξενοδοχεία 5 αστέρων.


Η Σχολή διαθέτει πραγματικό Fine Dining εστιατόριο, πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα Bars, πληροφοριακά σύγχρονη Reception και χώρο Υποδοχής Πελατών, αληθινά δωμάτια Ξενοδοχειακής Μονάδας και Εργαστήρια Οροφοκομίας.


Τα εργαστήρια Η/Υ διαθέτουν όλες τις σύγχρονες εφαρμογές λογισμικού ξενοδοχείων, ενώ τα θεωρητικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε ειδικές αίθουσες παρουσιάσεων – συνεδριάσεων, με όλα τα εποπτικά μέσα, που κρίνονται απαραίτητα για την κατάρτισή σου στα Ξενοδοχειακά.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τουρισμός

Αρχές Οικονομικής

Οργάνωση & Λειτουργία Ξενοδοχείων

Οργάνωση & Λειτουργία Μαγειρείου

Οργάνωση & Λειτουργία Eστιατορίου

Διοίκηση Επιχειρήσεων

Marketing

Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα

Υγιεινή & Ασφάλεια

Βar

Οινολογία

Τροφογνωσία – Εδεσματολόγιο

Ξενοδοχειακές Εφαρμογές με χρήση Η/Υ

Αγγλική – Γερμανική Ορολογία

Λογιστική Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων

Πρακτική Άσκηση

Διοίκηση Προσωπικού

Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών

Τουριστική Ψυχολογία

Δημόσιες Σχέσεις

Hospitality Marketing

Main Courante

E – Tourism

ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σου προσφέρει, αποκλειστικά, δυνατότητες εξέλιξης των Σπουδών σου στον κλάδο του Τουρισμού & των Ξενοδοχειακών, δίνοντάς σου παράλληλα τις εξής ευκαιρίες:

 

 • Να αποκτήσεις ελβετικό δίπλωμα από την Ecole hôtelière de Lausanne – EHL, τη Νο1 Σχολή στις σπουδές Ξενοδοχειακών στον κόσμο, σε καίριους τομείς εξειδίκευσης, που καλύπτουν όλο το φάσμα της λειτουργίας και οργάνωσης των Ξενοδοχειακών/Επισιτιστικών Μονάδων:
 • – Service Professional Diploma
 • – Kitchen Professional Diploma
 • – Hotel Administration Diploma
 • – Rooms Professional Diploma
 • Να αποκτήσεις διεθνώς αναγνωρισμένες πιστοποιήσεις στη φιλοξενία από την American Hotel & Lodging Educational Institute [AHLEI], το κορυφαίο Αμερικανικό Ινστιτούτο Τουριστικής Εκπαίδευσης:
 • – Management of Food & Beverage Operations
 • – Certified Guest Service Professional
 • – Managing Housekeeping Operations
 • – Managing Front Office Operations
  • Να παρακολουθήσεις ταχύρρυθμα σεμινάρια Barista – Bartending, καθώς και προγράμματα εξειδίκευσης και «Masterclasses», όπως Hospitality Management, PR & VIP Relations, Οινολογία κ.ά.
  • Να συνεχίσεις τις σπουδές σου στο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνεργάζεται με δημόσια Βρετανικά Πανεπιστήμια, και να αποκτήσεις πανεπιστημιακό Πτυχίο «BA (Hons) International Hospitality & Tourism Management», με διδασκαλία στα ελληνικά.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ως απόφοιτος της σχολής Ξενοδοχειακών/Τουριστικών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μπορείς να εργαστείς σε:

Ξενοδοχεία

Εστιατόρια

Catering

Κρουαζιερόπλοια

Εταιρίες Διοργάνωσης Εκδηλώσεων

Εταιρίες Διαχείρισης Ξενοδοχείων

Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών στον κλάδο του Τουρισμού

Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας

HOSPITALITY FORWARD

VIRTUAL TOURS

SEMINARS

NEWS

Συνεργάτες

Επικοινώνησε μαζί μας

Tomes-Eidikotita