Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ _News_Ζαχαροπλαστική–Αρτοποιία _News_Κρήτη _News_Μαγειρική–Chef _News_Ξενοδοχειακά–Τουριστικά _News_Στέλεχος_Κρουαζιερόπλοιου _News_ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ _News_Τουριστικός Πράκτορας _Τουριστικός_Συνοδός ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Cretan Taste Awards: Μεγάλη διάκριση για τη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

  • Άρθρα
  • Cretan Taste Awards: Μεγάλη διάκριση για τη Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Cretan Taste Awards 2021: Η Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποσπά σημαντική διάκριση για τις εκπαιδευτικές της δράσεις

Σε ένα θεσμό που βραβεύει τους σπουδαιότερους «παίκτες» της Κρητικής Γαστρονομίας, Cretan Taste Awards 2021 by Boussias, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ τιμήθηκε με Silver Award στην κατηγορία Educational Activities, διάκριση που δηλώνει την αναγνώριση της συνεισφοράς του Νο1 ΙΕΚ στην Ελλάδα στην εκπαίδευση των επαγγελματιών της Εστίασης, παρέχοντάς τους πολύπλευρη γνώση και φροντίζοντας παράλληλα για τη μετεκπαίδευσή τους σε όλα τα νέα ζητούμενα της αγοράς.

Το Gastronomy School του ΙΕΚ ΑΚΜΗ μέσω των στρατηγικών συνεργασιών του με κορυφαίους παγκόσμιους εκπαιδευτικούς φορείς, όπως η Ducasse Education, σχολή-θρύλος στην παγκόσμια Γαστρονομία και η Ecole Hôtelière de Lausanne (QS, World University Rankings, 2021), φέρνουν τους σπουδαστές σε επαφή με τις παγκόσμιες γαστρονομικές τάσεις και τους οδηγούν στην απόκτηση διεθνώς αναγνωρισμένων διπλωμάτων και πιστοποιήσεων, ανοίγοντάς τους το δρόμο της επιτυχίας και εκτός Ελλάδας.

Επιπλέον, το teacher crew της Σχολής αποτελείται από διακεκριμένους chefs, όπως οι Γιάννης Μπαξεβάνης, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Διονύσης Αλέρτας, Κυριάκος Λύρας, Θέμης Ρήγας κ.ά., παραδίδουν μαθήματα και σεμινάρια γαστρονομικής υπεροχής στις κουζίνες του Νο1 ΙΕΚ στην Ελλάδα.

Στις βραβευμένες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, οι σπουδαστές αποκτούν πρακτική εξειδίκευση σε χώρους που προσομοιάζουν στις συνθήκες λειτουργίας επαγγελματικών μονάδων εστίασης, όπου και εξοικειώνονται με το αυριανό περιβάλλον εργασίας τους.

Μέσα από πρωτότυπα special projects και συνέργειες, οι εκπαιδευόμενοι μάγειρες και ζαχαροπλάστες συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα στάδια λειτουργίας μιας επισιτιστικής μονάδας και ενός εργαστηρίου ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, ενώ με την παρακολούθηση Masterclasses και εξειδικευμένων σεμιναρίων, που απευθύνονται και σε επαγγελματίες, αποκτούν up-to date κατάρτιση σε όλες τις νέες τεχνικές και τις τάσεις της σύγχρονης Γαστρονομίας.

To Gastronomy School του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, φροντίζει και για τη μετεκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου, προσφέροντας ειδικά διαμορφωμένα σεμινάρια που στοχεύουν στην επικαιροποίηση των γνώσεών τους, ώστε να παραμένουν σε επαφή με κάθε νέα τεχνική που εφαρμόζεται στον κλάδο της σύγχρονης Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής Τέχνης.

H συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί την αδιαμφισβήτητη παραδοχή της τοπικής αγοράς, ότι  το Gastronomy School του ΙΕΚ ΑΚΜΗ αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στο χώρο των σπουδών επισιτισμού και στην Κρήτη, προσφέροντας τα πληρέστερα προγράμματα εκπαίδευσης στους chefs, pastry chefs και αρτοποιούς κάθε νέας γενιάς, που στελεχώνουν τις επιχειρήσεις εστίασης και τροφοδοσίας.

GALLERY