Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εκπαιδευτικός εταίρος του 24ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

  • Άρθρα
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εκπαιδευτικός εταίρος του 24ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ εκπαιδευτικός εταίρος του 24ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

Για 4η συνεχή χρονιά, το Νο1 ΙΕΚ στην Ελλάδα στηρίζει έμπρακτα το φεστιβάλ 7ης Τέχνης της Ολυμπίας, προσφέροντας δύο πλήρεις υποτροφίες σπουδών στους νικητές που διακρίθηκαν στην ηλικιακή κατηγορία 17 έως 20 της Camera Zizanio, που αποτελεί μια παράλληλη Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας.

Στην Camera Zizanio παρουσιάζονται και διαγωνίζονται έργα που έχουν δημιουργήσει παιδιά και νέοι έως 20 χρόνων. Ο Πύργος Ηλείας φιλοξενεί κάθε χρόνο εκατοντάδες νεαρούς δημιουργούς, όπου μέσα από την παρουσίαση των έργων τους, ανταλλάζουν ιδέες με επίκεντρο την κινηματογραφική παραγωγή.

Στη φετινή διοργάνωση και συγκεκριμένα στην κατηγορία Γ’, όπου διαγωνίζονται οι ταινίες νεαρών δημιουργών ηλικίας 17-20 ετών, το film Μάσκα να βάλεις/ Put your mask on  κέρδισε το Α’ Βραβείο. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσέφερε σε δύο από τους συντελεστές της ταινίας, μαθητές του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου, από μία πλήρη υποτροφία σπουδών στον τομέα των Οπτικοακουστικών, για να αποκτήσουν τις γνώσεις και τη βιωματική εμπειρία που χρειάζονται, για να σταδιοδρομήσουν στο δημιουργικό και πολύπλευρο κλάδο της 7ης Τέχνης.

Για ακόμα μία χρονιά, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στηρίζει τη διοργάνωση-θεσμό, που προωθεί την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση των νέων, δίνοντάς τους την ώθηση να ακολουθήσουν σπουδές που θα τους βοηθήσουν να επενδύσουν στο ταλέντο τους, σταδιοδρομώντας και κατακτώντας τον επαγγελματικό κλάδο που τους ενδιαφέρει.

GALLERY