Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ _News_Ζαχαροπλαστική–Αρτοποιία _News_Μαγειρική–Chef ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανωτής του top class γαστρονομικού event με την École Ducasse

  • Άρθρα
  • Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανωτής του top class γαστρονομικού event με την École Ducasse

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ διοργανωτής του 3ήμερου event Υψηλής Γαστρονομίας με την Ducasse Education!

To ΙΕΚ ΑΚΜΗ υποδέχτηκε τους επαγγελματίες της Γαστρονομίας ως διοργανωτής του κορυφαίου event της Grande Cuisine, υπό το συντονισμό του Gastronomy Essentials και με την υποστήριξη του ΙΝΣΕΤΕ. To καταπληκτικό τριήμερο πρόγραμμα εκπαίδευσης με θέμα τη νέα φιλοσοφία του Γάλλου chef Alain Ducasse γύρω από την κουζίνα της «φυσικότητας» με τίτλο “NATURALITE CUISINE”, πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, με τους συμμετέχοντες να αποχωρούν από τη διοργάνωση, έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις τους γύρω από την παγκόσμια Γαστρονομία.

Ο Γάλλος chef Florian Gravelle από την Ecole Ducasse, επισκέφτηκε την Αθήνα και παρουσίασε για 3 ημέρες τις νέες τεχνικές που εξελίσσονται στην Naturalite Cuisine, εδώ και 7 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, ο chef έδειξε στους συμμετέχοντες τεχνικές ζυμώσεων, πίκλες, τη χρήση του «πικρών» γεύσεων στη μαγειρική, τεχνικές αφυδάτωσης και επανενυδάτωσης, γαλατώματα, condiments και διαχείρηση food waste π.χ. σε φλούδες από ρίζες ή φύλλα σέλερι, χρησιμοποιώντας τα σε παρασκευές όπως ζωμοί. Επιπλέον, παρουσίασε μεθόδους αποξήρανσης διάφορων υλικών, δημιουργώντας «σκόνη» για τα τελειώματα των πιάτων.

Η μεγαλύτερη σχολή Γαστρονομίας στην Ελλάδα, έχοντας αναπτύξει συνεργασίες με κορυφαίους διεθνείς φορείς πιστοποιήσεων και εκπαίδευσης, πρωτοπορεί στη διοργάνωση events υψηλών προδιαγραφών, φροντίζοντας να φέρνει πρώτη σε επαφή επαγγελματίες και σπουδαστές με τις νέες τεχνικές και μεθόδους που εφαρμόζονται στον κλάδο.

Assistant Chefs: Οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ Στέργιος Σακκάς, Ιουλιάνα Κίριο, Θανάσης Γκίνης, Σωτήρης Γκόβας

GALLERY