Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ _News_Ζαχαροπλαστική–Αρτοποιία _News_Μαγειρική–Chef ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στη Σχολή Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ

  • Άρθρα
  • Masterclass Ιταλικής Κουζίνας στη Σχολή Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ

Η ΑΚΜΗ διοργανώνει Masterclass με αφορμή την «Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο»

Η πολυβραβευμένη Σχολή Γαστρονομίας και Τουρισμού της ΑΚΜΗΣ, η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα και ο ITA – Ιταλικός Οργανισμός Εμπορίου, διοργάνωσαν ένα αποκλειστικό Masterclass στην Ιταλική Κουζίνα για επιλεγμένους σπουδαστές “δια χειρός” του γνωστού Ιταλού σεφ, Paolo Trippini. Ο σεφ παρουσίασε εντυπωσιακά πιάτα αφιερωμένα στους γαστρονομικούς θησαυρούς της Umbria και του “Ristorante Trippini”, δημιουργώντας καινούργιες ευκαιρίες για τα νέα ταλέντα στον τομέα της γαστρονομίας. 

Το Masterclass πραγματοποιήθηκε στις βραβευμένες και πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις της Σχολής Γαστρονομίας της ΑΚΜΗΣ στην Αθήνα, όπου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στις τοπικές συνταγές και να δοκιμάσουν οι ίδιοι γεύσεις με βάση την τρούφα, τα μανιτάρια, τους καρπούς του δάσους και πολλές άλλες σπεσιαλιτέ, σε ένα πάντρεμα πρωτοποριακής τεχνικής και παραδοσιακών συνταγών. 

Η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού “Week of the Italian Cuisine in the World” που φέτος διανύει την ένατη διοργάνωση, με παράλληλες δράσεις σε όλο τον κόσμο μεταξύ 18-22 Νοεμβρίου 2024 και φετινό θέμα Mediterranean Diet and Cuisine of the Origins: Health and Tradition. Στόχος της πρωτοβουλίας στην οποία η ΑΚΜΗ προσκλήθηκε να συμμετάσχει, είναι η προώθηση των ιταλικών μαγειρικών παραδόσεων και της προώθησης του φαγητού και του κρασιού, ως διακριτικό γνώρισμα της ιταλικής ταυτότητας και κουλτούρας. 

GALLERY