- Άρθρα
- ΑΚΜΙ GASTRONOMY FESTIVAL 2024 με 15 κορυφαίους chefs της Θεσσαλονίκης
AKMI GASTRONOMY FESTIVAL 2024
Ζήσαμε ένα συναρπαστικό διήμερο αφιερωμένο στη σύγχρονη δημιουργική κουζίνα
Με μία άψογη διοργάνωση στις βραβευμένες εγκαταστάσεις της ΑΚΜΗΣ στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε και φέτος το ετήσιο φεστιβάλ θεσμός της Νο1 Σχολής Γαστρονομίας στην Ελλάδα!
Κατά τη διάρκεια του διήμερου προγράμματος, 15 καταξιωμένοι chefs και pastry chefs πήραν θέση πίσω από τις υπερσύγχρονες κουζίνες της Σχολής Μαγειρικής-Ζαχαροπλαστικής του μεγαλύτερου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Οργανισμού στην Ελλάδα και παρουσίασαν βήμα-βήμα συναρπαστικά live cooking sessions, με εκλεκτές πρώτες ύλες και καινοτόμες τεχνικές από κάθε σημείο του παγκόσμιου γαστρονομικού χάρτη. Το μωσαϊκό γεύσεων με αριστοτεχνικό blending υψηλής κουζίνας και comfort food, σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής, περιείχε γεύσεις από τη μακρινή Ασία, street food από τη Λατινική Αμερική, χειροποίητα ζυμαρικά από την Ιταλία, συνταγές για éclair από τη Γαλλία αλλά και μοναδικές θαλασσινές γεύσεις από τους «θησαυρούς» της λεκάνης της Μεσογείου!
Το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό “6 Hands Set Menu” στο αμφιθέατρο της Σχολής, κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, που αποτελούνταν από σπουδαστές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής τέχνης, επαγγελματίες του χώρου, food bloggers και λάτρεις της σύγχρονης κουζίνας, από τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.
Στο ΑΚΜΙ Gastronomy Festival 2024 συμμετείχαν οι: Δημήτρης Τσανανάς – Executive Chef The Met Hotel, Ηρακλής Ασπρίδης – Executive Chef Bouchee Catering, Άγγελος Αγγελούδης – Executive Chef Μπακάλ Restaurant, Κυριάκος Πηλιγκός – Executive Chef Blue Dolphin, Στέφανος Σταμίδης – Executive Chef Dome Real Cuisine, Αθανάσιος Χατζής – Pastry Chef, Αντώνης Θεοδωράκης – Executive Chef Le Palace , Άρης Πιπερτζής – Pastry Chef Porto Palace Thessaloniki, Ιωάννης Μπαχάρης – Executive Chef Cavo Olympo Luxury Resort & Spa, Στέλιος Ιωαννίδης Chef, Αναστάσιος Νικολαΐδης – Pastry Chef Aegean Melathron Thalasso Spa Hotel. Λάσκαρης Παλαμαρούδας – Pastry Chef Κεντρικό (θητεία Maitre Choux London), Ηλίας Γκογκάκος – Head Chefs – ΑΚΜΗ, Πέτρος Μουρατίδης – Executive Chef Antigoni Beach Resort και Ηλίας Μπλάνης Sous Chef στο Evelyn’s Table London 1* Michelin star
GALLERY