Κατηγορίες
home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ _News_Ζαχαροπλαστική–Αρτοποιία _News_Μαγειρική–Chef ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

POP-UP Restaurant Project με τον Σωτήρη Κοντιζά & sustainable επιρροές

  • Άρθρα
  • POP-UP Restaurant Project με τον Σωτήρη Κοντιζά & sustainable επιρροές

POP-UP Restaurant Project για 6η χρονιά με τον Σωτήρη Κοντιζά και sustainable γαστρονομικές διαστάσεις

Σπουδαστές Γαστρονομίας και Ξενοδοχειακών της ΑΚΜΗΣ είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο 6ο POP-UP Restaurant Project, ως μέλη του επίλεκτου team του chef Σωτήρη Κοντιζά, αποκτώντας μια μοναδική επαγγελματική εμπειρία ως chefs και food & beverage managers και operators στο βραβευμένο boarding εστιατόριο KUMQUAT!

Για τρεις ημέρες, οι σπουδαστές και των δύο ειδικοτήτων είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες λειτουργίας ενός υψηλών προδιαγραφών εστιατορίου, συμμετέχοντας στο πλήρες πρόγραμμα εργασιών, από τη σχεδίαση του μενού, την αναζήτηση και παραγγελία των ποιοτικότερων πρώτων υλών, μέχρι την προετοιμασία της κουζίνας, τη διαχείριση κρατήσεων και την υποδοχή των καλεσμένων-πελατών.

Πρόκειται για ένα μοναδικό student experience που προετοιμάζει τους συμμετέχοντες για την καθημερινότητα, τις προκλήσεις, αλλά και το αίσθημα ανταμοιβής που νιώθουν, ανταποκρινόμενοι με ακρίβεια και αποτελεσματικότητα σε ένα project υψηλών απαιτήσεων, που επιβάλει πειθαρχία, συγκέντρωση, συνεργασία και συντονισμένη δράση.

Το POP-UP Restaurant Project πραγματοποιήθηκε φέτος με sustainability επιρροές και τη διάθεση να στηρίξει τοπικούς παραγωγούς, «ενώνοντας» τα σημεία του χάρτη της Ελλάδας, όπου ο μεγαλύτερος Διεθνής Εκπαιδευτικός Οργανισμός διαθέτει παρουσία, με ένα δημιουργικό τρόπο, αναδεικνύοντας μέσω ενός special edition μενού τη σημασία του “supporting locals”.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της βραδιάς και αφού τα πιάτα «πέρασαν το πάσο» και τα απόλαυσαν οι οικογένειες και οι φίλοι των συμμετεχόντων, που ήταν και οι επίτιμοι καλεσμένοι, ο chef Σωτήρης Κοντιζάς δήλωσε: «Έξι χρόνια πριν, όταν σχεδιάζαμε το project δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάναμε στη μορφή που πήρε σήμερα. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Εγώ το πιστεύω πάρα πολύ και χαίρομαι που το έχει πιστέψει και ο κόσμος». Ενώ, αναφορικά με τη φετινή θεματική που είχε στόχο την υποστήριξη και την ανάδειξη της τοπικής αγροτικής δραστηριότητας, είπε: «Φέτος, επικοινωνήσαμε με τα campuses της ΑΚΜΗΣ σε όλη την Ελλάδα, φέραμε προϊόντα μικρών παραγωγών και εμπνευστήκαμε zero waste συνταγές». Και ολοκλήρωσε επισημαίνοντας: «Χαίρομαι πολύ που συνεχίζουμε την ενέργεια αυτή και ελπίζω να συνεχίσουμε για πολύ καιρό ακόμα, μεγαλώνοντας ακόμα περισσότερο αυτό το project, το οποίο ξεκίνησε σαν μια μικρή ιδέα».

Για ακόμα μία χρονιά, η ΑΚΜΗ πρωτοστατεί στις σπουδές Γαστρονομίας αποδεικνύοντας έμπρακτα πως ένας από τους κεντρικούς άξονες της εκπαιδευτικής διαδικασίας που εφαρμόζει, είναι η απόκτηση hands-on, βιωματικής εμπειρίας από τους σπουδαστές της, δίπλα σε καταξιωμένους επαγγελματίες. Επιπλέον, τα θεματικά campuses με τις βραβευμένες επαγγελματικές εγκαταστάσεις, που προσομοιάζουν σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας, προσφέρουν πλήρη εξοικείωση με τις αληθινές συνθήκες της αγοράς, με τους σπουδαστές να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας, γεγονός που τους καθιστά ανταγωνιστικά και περιζήτητα στελέχη του κλάδου της Εστίασης και της Φιλοξενίας.

GALLERY