Κατηγορίες
CSR-Κοινωνία home page HOMEPAGE OPENING NEWS NEA HOMEPAGE _News_ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ _News_Ζαχαροπλαστική–Αρτοποιία _News_Μαγειρική–Chef ΝΕΑ Χωρίς κατηγορία

To AKMH Gastronomy School στηρίζει την καμπάνια “Respect Food” των Grunding-Κωτσόβολος

  • Άρθρα
  • To AKMH Gastronomy School στηρίζει την καμπάνια “Respect Food” των Grunding-Κωτσόβολος

Επίλεκτη ομάδα σπουδαστών του AKMH Gastronomy School μαγειρεύει «έξυπνα» στο πλαίσιο της ενέργειας “Respect Food” των Grundig-Κωτσόβολος

Με αφορμή την καμπάνια “Respect Food” της Grundig, οι σπουδαστές Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ο Κωτσόβολος συνεργάστηκαν, πραγματοποιώντας ένα δημιουργικό cooking event, όπου αξιοποίησαν κοντόληκτα τρόφιμα που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας, προσφέροντας μερίδες φαγητού στις δομές του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Τα τρόφιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον, από την παραγωγή, την επεξεργασία μέχρι και την απόρριψή τους. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η παραγωγή και διαχείριση τροφίμων καταστρέφει τον πλανήτη, αποτελώντας επίσης έναν από τους βασικότερους λόγους εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων καταγράφει υψηλά επίπεδα, καθώς 7 στους 10 πολίτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες αξιοποίησης και συντήρησης των τροφίμων.

Μέσα από την καμπάνια “Respect Food” και με motto «το καλύτερο μέλλον ξεκινά από το σπίτι», στόχος είναι το κοινό να εμπνευστεί, ώστε να συμμετέχει σε δράσεις κατά της σπατάλης τροφίμων, όπου με την κατάλληλη καθοδήγηση θα ανοίξει ο δρόμος για την αντιμετώπιση του food waste.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, Grundig και Κωτσόβολος, πραγματοποίησαν ένα δημιουργικό cooking event, σε συνεργασία με το μεγαλύτερο ΙΕΚ στην Ελλάδα. Οι σπουδαστές με φαντασία και ευρηματικότητα, χρησιμοποίησαν κοντόληκτα τρόφιμα και προσέφεραν τις μερίδες φαγητού που δημιούργησαν στους ανθρώπους των δομών του Κ.Υ.Α.Δ.Α.

Η Νο1 Σχολή Γαστρονομίας & Τουρισμού στην Ελλάδα πρώτη ενσωμάτωσε στην επιχειρησιακή της λειτουργία καλές πρακτικές βιωσιμότητας, αναγνωρίζοντας τη σημασία της στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Κινούμενη προς την κατεύθυνση αυτή λοιπόν, η Σχολή Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ δεσμεύεται να συνεχίσει να συμμετέχει σε δράσεις που στηρίζουν την κυκλική οικονομία, λαμβάνοντας και ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα εκπαιδεύουν τους σπουδαστές -μεταξύ άλλων και σε μεθόδους εξοικονόμησης πόρων.

GALLERY