- Άρθρα
- Η Σχολή Γαστρονομίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Local Gourmet Festival!
Η Σχολή Γαστρονομίας ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Local Gourmet Festival!
Oι σπουδαστές Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Ρόδο, ετοιμάζουν στο πλευρό του teacher ambassador και βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο chef, Γιώργου Τρουμούχη, haute-cuisine πιάτα στο πλαίσιο του Local Gourmet Festival.
Ένα 4ήμερο φεστιβάλ γεύσης στο εστιατόριο Noble του ξενοδοχείου Elysium Resort & Spa, στην καρδιά των Δωδεκανήσων, που συγκερνά τις ελληνικές γεύσεις με τη ροδίτικη παράδοση. Ο executive chef του Noble, Γιώργος Τρουμούχης, με το team σπουδαστών της Νο1 Σχολής Γαστρονομίας και στα Δωδεκάνησα, αναλαμβάνουν την επιμέλεια 3 course γευμάτων, με έμπνευση από τη Ροδιακή Κουζίνα, τα οποία προσφέρονται στους φιλοξενούμενους που θέλουν να δοκιμάσουν τις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή.
Καταξιωμένοι Έλληνες chefs από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μπαίνουν στην κουζίνα του Noble και δημιουργούν τις δικές του gourmet προτάσεις, στη λογική ενός 4-hands dinner, διαμορφώνοντας το μενού με βάση τις γευστικές επιρροές τους, αξιοποιώντας τοπικά υλικά και ιδιαίτερα συστατικά, που συνθέτουν μια μοναδική εμπειρία γεύσεων για όποιον έχει την τύχη να βρεθεί στο τραπέζι του γνωστού εστιατορίου.
Το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας, δίνει δυναμικό παρών στο φεστιβάλ, με τους σπουδαστές του να αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο σε κάθε στάδιο προετοιμασίας, ως sous-chefs, υπό τις οδηγίες του καθηγητή τους, ερευνητή της Ροδίτικης Κουζίνας και συγγραφέα του βιβλίου «Μακριά Μυρωδιά – Η Μαγειρική Κληρονομιά της Ρόδου».